Prices in: null
  Svenska ▾
   English

  Egypten

  Bra att veta om "landet där allt börjar"

  Egypten är ett populärt resmål för de som vill ha en blandning av historia och strandsemester och landet har 4,5 av 5 på Tripadvisor, baserat på mer än 2 miljoner recensioner. Den bästa tiden att besöka Egypten för en semesterfirare är under vintermånaderna (december till februari) eller vår (mars till maj) och höst (september till november). Under dessa tider är vädret mildare och bekvämare för att utforska landets stora attraktioner, såsom pyramiderna i Giza, kungarnas dal och Luxortemplet.

  Andra attraktioner som måste ses i Egypten inkluderar att kryssa nerför Nilen, utforska Röda havets kust och besöka den livliga staden Kairo. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur eller avkoppling har Egypten något för alla.

  Det är dock viktigt att notera att vissa delar av landet, som Sinaihalvön, har pågående säkerhetsproblem, så det är bäst att kontrollera de senaste reseinformationen innan du bokar din resa.

  Egypten ligger i den östeuropeiska tidszonen, som ligger en timme före Sverige. Den lokala valutan är det egyptiska pundet.

  Svenska medborgare kan få visum vid ankomst till flygplatsen eller genom den egyptiska ambassaden eller konsulatet i Sverige innan resan. Visumet vid ankomst är giltigt i upp till 30 dagar och kostar 25 USD. Det är alltid en bra idé att kontrollera de senaste visumkraven med den egyptiska ambassaden eller konsulatet innan du reser.

  De viktigaste internationella flygplatserna i Egypten är Cairo International Airport, Hurghada International Airport och Sharm El-Sheikh International Airport. Dessa flygplatser erbjuder en rad flygresor till och från större städer runt om i världen.

  Några populära flygbolag för att resa mellan Sverige och Egypten är: Royal Jordanian, EgyptAir, Turkish Airlines, SAS (Scandinavian Airlines), Lufthansa, Austrian Airlines, Emirates, KLM, Qatar Airways, British Airways, Air France. Dessa flygbolag erbjuder reguljära flygningar mellan olika flygplatser i Sverige, såsom Arlanda och Landvetter, och större flygplatser i Egypten, såsom Cairo International Airport och Hurghada International Airport.

  Vill du ha fler expertråd? AlgerietBahrainFörenade ArabemiratenIranIrakJordanienLibanonLibyenMarockoPalestinienTunisienTurkietKuwaitOmanEgyptenSomaliaSudanSyrienQatarJemenSaudiarabien.