Prices in: null
  Svenska ▾
   English

  Libyen

  De dolda skatternas land

  Libyen är ett land med olika landskap, antika ruiner och pulserande kulturer. Med en historia som går tillbaka tusentals år, erbjuder Libyen unika arkeologiska platser som Leptis Magna och Sabratha, som tar besökare till det romerska imperiets dagar. Saharaöknen erbjuder fantastiska ökenlandskap, medan kuststäderna Tripoli och Benghazi erbjuder en blandning av historia och modernt liv. Men på grund av politisk instabilitet och säkerhetsproblem rekommenderas för närvarande inte resor till Libyen, och utfärdandet av visum är begränsat. Det är viktigt att konsultera de senaste reseråden och fatta välgrundade beslut innan du planerar en resa till Libyen.

  Libyen ligger i den centraleuropeiska tidszonen, vilket är en timme före Sverige. Den lokala valutan är libysk dinar och prisnivån i Libyen är generellt sett lägre jämfört med Sverige. 

   

  Vill du ha fler expertråd? AlgerietBahrainFörenade ArabemiratenIranIrakJordanienLibanonLibyenMarockoPalestinienTunisienTurkietKuwaitOmanEgyptenSomaliaSudanSyrienQatarJemenSaudiarabien.