Prices in: null
  Svenska ▾
   English

  Tunisien

  Historiskt, Kulturellt, Kustnära.

   

  Tunis, huvudstaden i Tunisien, är en fascinerande destination för turister med sin rika historia, livliga kultur och vackra Medelhavskust. Här är en översikt över Tunis för turister:

  1. Historiska platser: Tunis medina: En UNESCO-världsarvsplats, den historiska medinan i Tunis är ett labyrintiskt nätverk av smala gator, gamla moskéer och traditionella souker (marknader). Höjdpunkter inkluderar Zitouna-moskén och Dar Ben Abdallah-museet.

  2. Kulturella sevärdheter: Bardo Nationalmuseum: Hem för en av de mest omfattande samlingarna av romerska mosaiker i världen, erbjuder detta museum en fängslande glimt av Tunisien historia. - Karthago: Utforska de antika ruinerna av Karthago, en viktig fenicisk och romersk stad. Missa inte Karthago Nationalmuseum och Antonine Baths.

  3. Stränder: La Marsa och Sidi Bou Said: Dessa kuststäder erbjuder vackra stränder och charmig blåvit arkitektur. Sidi Bou Said är känt för sina pittoreska gator och kaféer.

  4. Lokal mat: Prova traditionella tunisiska rätter som couscous, brik (en friterad paj) och olika taginer. Skaldjur är också ett populärt val längs kusten.

  5. Språk: Arabiska är det officiella språket, men franska talas allmänt, särskilt i stadsområden. Engelska är mindre vanligt men kan förstås på vissa turistområden.

  6. Shopping: Medinan i Tunis är en utmärkt plats för shopping. Här hittar du ett brett utbud av varor, från textilier och keramik till kryddor och handgjorda hantverk.

  7. Säkerhet: Tunisien har förbättrat sin säkerhetssituation de senaste åren, men det är viktigt att hålla sig uppdaterad om resevarningar och följa lokala riktlinjer för en säker resa.

  8. Transport: Tunis har en internationell flygplats, vilket gör det tillgängligt för resenärer. Kollektivtrafik inkluderar bussar och en spårvagnssystem. Taxi är också lättillgängliga.

  9. Valuta: Valutan som används i Tunisien är tunisisk dinar (TND). Det är klokt att ha lite kontanter med sig, men kreditkort accepteras på många platser.

  10. Lokal kultur: Tunisier är kända för sin varma gästfrihet och vänlighet. Det är respektfullt att klä sig blygsamt när du besöker religiösa platser, och det är sed att hälsa på människor med Salam (fred). Tunis erbjuder en blandning av historia, kultur och naturskönhet som kan tilltala en bred skara resenärer. Som med alla resor är det viktigt att kolla de senaste resevarningarna, respektera lokala sedvänjor och vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder under din vistelse.

   

  Vill du ha fler expertråd? AlgerietBahrainFörenade ArabemiratenIranIrakJordanienLibanonLibyenMarockoPalestinienTunisienTurkietKuwaitOmanEgyptenSomaliaSudanSyrienQatarJemenSaudiarabien.