Prices in: null
  Svenska ▾
   English

  Jordanien

  Tidens rike

  Jordanien är ett vackert land i Mellanöstern som är känt för sin rika historia och hisnande landskap.

  Den bästa tiden att besöka Jordanien för en aktiv semesterfirare är under våren (mars till maj) eller hösten (september till november), eftersom vädret då är milt och behagligt, men det går utmärkt att besöka landet även under sommarmånaderna då Amman ligger högt och det finns badmöjligheter i Aqaba.
  Döda Havet blir väldigt varmt under sommaren.

  Jordanien har flera stora attraktioner, som den antika staden Petra, den fantastiska Wadi Rum-öknen och Döda havet, som är jordens lägsta punkt. Andra attraktioner som måste ses i Jordanien inkluderar de romerska ruinerna i Jerash, korsfararslottet i Karak och den vackra huvudstaden Amman. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur eller utomhusäventyr har Jordan något för alla.

  Den ligger i den östeuropeiska tidszonen, som ligger två timmar före Sverige. Den lokala valutan är jordansk dinar.

  De viktigaste internationella flygplatserna i Jordanien är Queen Alia International Airport i Amman och King Hussein International Airport i Aqaba. Båda flygplatserna erbjuder ett utbud av flyg till och från större städer runt om i världen.

  Svenska medborgare kan få visum vid ankomst till flygplatsen eller vid landgränsen mot Jordanien. Det rekommenderas dock att ansöka om ett e-visum innan du reser för att spara tid vid gränsen. Kostnaden för ett engångsvisum är 40 jordanska dinarer (cirka 575 SEK) och det är giltigt i 30 dagar.

  SpaceTown har egna tilldelade platser på varje direktflyg med Royal Jordanian Airlines mellan Stockholm och Amman, året runt.
  Andra populära flygbolag för att resa mellan Sverige och Jordanien är: Turkish Airlines, Lufthansa, Egypt Air, Austrian Airlines, Qatar Airways och Emirates. Dessa flygbolag erbjuder reguljära flygningar mellan olika flygplatser i Sverige, såsom Arlanda och Landvetter och Queen Alia International i Amman. Vill du ha fler expertråd? 

  Vill du ha fler expertråd? AlgerietBahrainFörenade ArabemiratenIranIrakJordanienLibanonLibyenMarockoPalestinienTunisienTurkietKuwaitOmanEgyptenSomaliaSudanSyrienQatarJemenSaudiarabien.