Prices in: null
  Svenska ▾
   English

  Turkiet

  Historia, stadsliv och "Lyckans kust"
   
  Turkiet har alltid rankats högt när det gäller gästfrihet och mat och dess rika variation gör att det är ett populärt resmål för resenärer som söker en blandning av historia, kultur, stadsliv, strandliv och fantastiska landskap.
   
  Den bästa tiden att besöka Turkiet april till oktober. Vädret är milt och behagligt för utomhusaktiviteter på våren och hösten, varmt på sommaren. Turkiets stora attraktioner, som den antika staden Efesos eller det fantastiska landskapet i Kappadokien besöks lämpligast under de svalare månaderna. De vackra stränderna vid Egeiska havet och Medelhavskusten är naturligtvis populära under hela sommarsäsongen.
   
  Andra sevärdheter som du måste se i Turkiet inkluderar Istanbuls Hagia Sofia, Topkapi-palatset och Grand Bazaar, den fantastiska Blå moskén och ruinerna av Troja och Pergamon. Golfare hittar sitt paradis i Belek (använd Antalya flygplats) och det finns en stad som ägnar sig åt sportturism i området, som kallas Side.
   
  I allmänhet är priserna för typiska shoppingvaror lägre än i Sverige. De exakta prisskillnaderna kan dock variera beroende på den specifika artikeln och platsen. Enkla matvaror och restaurangmåltider är i allmänhet mycket billigare. Hotell och boende i Turkiet kan också vara relativt billigt jämfört med Sverige. Å andra sidan kan vissa lyxvaror och importerade varor vara dyrare i Turkiet på grund av importskatter. Dessa är generaliseringar och priserna kan variera kraftigt beroende på den specifika platsen, produkten och tid på året.
   
  De viktigaste internationella flygplatserna i Turkiet är nybyggda Istanbul Airport och Sabiha Gökçen International Airport i Istanbul, och Antalya Airport i söder. Alla tre flygplatserna erbjuder flyg till och från större städer runt om i världen. Några populära flygbolag som erbjuder flyg mellan Sverige och Turkiet inkluderar: Turkish Airlines - erbjuder direktflyg från Arlanda och Landvetter till Istanbul Airport, Sabiha Gökçen International Airport och Ankara Esenboğa International Airport. Pegasus Airlines - erbjuder direktflyg från Arlanda till Istanbul Sabiha Gökçen International Airport.
   
  Turkiet ligger i den östeuropeiska tidszonen, som ligger 1 timme före Sverige. Den lokala valutan är turkisk lira (TRY).
   
  Svenska medborgare är berättigade till ett e-visum, som kan erhållas online innan resan. E-visumet är giltigt i upp till 90 dagar och tillåter flera inresor. Ansökningsprocessen är enkel och kan slutföras via den turkiska regeringens officiella e-visumwebbplats.

  Vill du ha fler expertråd? AlgerietBahrainFörenade ArabemiratenIranIrakJordanienLibanonLibyenMarockoPalestinienTunisienTurkietKuwaitOmanEgyptenSomaliaSudanSyrienQatarJemenSaudiarabien.